top of page
Urban-sketching-Drawing-on-location-Julia-Henze-7.jpg
Urban-sketching-Drawing-on-location-Julia-Henze-Portrait-2.jpg

Workshop: Urban Sketching in Rotterdam.
Zondag, 3 september 14.00-17.00 uur

PRIJS: €65,- exclusief materialen

ADRES: Rotterdam (Centrum)

AANTAL PLEKKEN: 8

Deze workshop vindt plaats in het centrum van Rotterdam. Er is zo veel te zien en te tekenen. Het kan nogal overweldigend zijn, zeker voor een beginner. Misschien word je dan onzeker en vind je het moeilijk om te beginnen. Maar stel je voor dat je op locatie komt en meteen vol passie en inspiratie aan de slag gaat. Ik weet zeker dat het kan, want dat is wat ik altijd heb als ik buiten ga schetsen. Tijdens deze workshop ga ik je ook leren hoe je volgende keer vol zelfvertrouwen aan de slag kunt.

Ik laat je zien hoe je het beste kunt beginnen, wat je wel en niet moet tekenen, hoe je een goede compositie maakt en hoe je snel kunt tekenen op locatie. Ook leer ik je hoe je kleur en details kunt toevoegen om je schets mooi en sprekend te maken.

 

We beginnen met een warming-up om je te helpen losser en sneller te schetsen. Vervolgens begeleid ik je stap voor stap bij het opbouwen van je schets, zodat je uiteindelijk een mooi plaatje krijgt waar je trots op kunt zijn.

En dat is nog niet alles! Tijdens de workshop geef ik je veel tips en tricks om je schetstechnieken te verbeteren en om je te inspireren om creatiever te denken.

Deze workshop is niet alleen een kans om je tekenvaardigheden te verbeteren, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten en je te laten inspireren door anderen. Schrijf je nu in voor deze workshop en ontdek hoe je zelfstandig mooie en sprekende schetsen op locatie kunt maken.

 

Ik kijk er naar uit om samen te schetsen en er een leuke, leerzame en creatieve ervaring van te maken!

P.S. Een paar dagen van tevoren stuur ik je een bericht met de exacte locatie (afhankelijk van het weer en activiteiten in de stad), maar ga ervan uit dat het in de buurt van de Markthal zal zijn.

MATERIALEN:

  • set aquarel;

  • aquarel papier of je favoriete schetsboek (100% katoen zou het beste resultaat oplever);

  • schetspapier

  • fineliners (0.3-0.5 mm en 1.0 mm);

  • 3 ronde aquarelpenselen (klein - nr. 2-3, medium - nr. 7-8, groot - nr. 10-12);

  • evt. witte pen (acryl of gel);

  • een paar kleurpotloden (felle kleuren);

  • potlood en gum.

  • waterbakje

TESTIMONIALS

Jacqueline van Vugt

Een leuke en gezellige gouache workshop gevolgd bij Julia in haar atelier. Ze legt de stappen goed uit. Ook het gebruik en mengen van de kleuren. Ze houdt rekening met het niveau van de cursist. Daardoor met een mooi resultaat naar huis!

@jacquelinevugt

Fairouz Nasr

Julia nam ons stap voor stap mee in het gebruik van materialen. Dankzij haar enthousiasme en advies durfde ik diepere kleuren en contrasten te maken. Een erg leuke en nuttige workshop om vrolijke en kleurrijke tekeningen te leren maken.

@fairouz_nasr

Maaike

Best workshop I’ve been to! It was amazing learning so much about using gouache, especially the tips about color combinations and adding shadows. It was so calming and while we got lots of advise and tips, we were also encouraged to really do our own thing. Loved every minute of it! 💕
@journal.to.go

Mike Chan

If anyone has doubts whether or not to join a workshop with Julia please don't hesitate. Her contagious enthusiasm is guarantee for a great learning experience. My brain still hurts from all the news it had to absorb. 💯
bottom of page