top of page
IMG_2805.JPG

WINSOR & NEWTON ONLINE AQUARELWEDSTRIJD

Editie 2024

Voorwaarden voor deelname

Winsor & Newton Logo.png
DEELNAMEVOORWAARDEN

 

De wedstrijd staat open voor alle kunstenaars ouder dan 18 jaar.
 

De wedstrijd vindt uitsluitend online plaats. Het is noodzakelijk om een foto van het gemaakte kunstwerk te delen op je sociale netwerken, zonder het fysiek te presenteren.


De keuze van het thema is vrij, zolang de inhoud van het werk niet aanstootgevend is, in de breedste zin van het woord.
 

De organisatoren behouden zich het recht voor om werken niet te accepteren die volgens hun criteria niet voldoen aan de technische, artistieke en/of wettelijke voorwaarden die door de wedstrijd worden vereist, of die de gevoeligheid van mensen kwetsen, aanzetten tot gewelddadig of discriminerend gedrag of in strijd zijn met sociale gebruiken.
 

Het is essentieel dat de ingezonden werken origineel zijn en niet zijn gekopieerd in een andere competitie. Het werk moet gemaakt zijn door de auteur die deelneemt aan de wedstrijd. Werken die worden ingezonden door galerieën en/of derden worden niet geaccepteerd.
 

De enige toegestane techniek is aquarel op papier, waarbij uitsluitend het palet van 6 kleuren wordt gebruikt dat wordt voorgesteld voor de editie 2024.
 

Het palet bestaat uit een mix van historische en innovatieve kleuren die ontdekt of herontdekt kunnen worden in het assortiment professionele aquarelverf van Winsor & Newton:
 

Lemon Yellow Deep (348) – monopigment PY159. Halfdekkend. Licht korrelig. AA.
Cobalt Violet (192) – monopigment PV14. Semi-transparant. Korrelig. AA.
Cobalt Turquoise (190) – PB28/PB36. Halfdekkend. Granulerend. AA.
Terre Verte (637) – PG23/PB28. Semi-transparant. Korrelig. AA.
Venitian Red (678) – Monopigment PR101. Ondoorzichtig. Dekkend. AA.
Magnesium Brown (381) – Monopigment PY119. Ondoorzichtig. Korrelend. AA.

Titaanwit (644) mag ook gemengd worden, net als grafietpotloden.

Het werk moet gemaakt zijn met minstens één van de kleuren in dit palet. Het is niet nodig om alle 6 kleuren te gebruiken. Monochrome werken met één kleur zijn ook toegestaan. Het is dus aan de kunstenaar om te kiezen tussen het gebruik van 1 en 6 kleuren uit het palet.
 

BELANGRIJK: Inzendingen die geen enkele kleur uit het «Edition 2024» palet bevatten, worden niet geaccepteerd, evenmin als inzendingen die een andere kleur bevatten dan die uit het geselecteerde palet (met uitzondering van titaanwit).

INSCHRIJVING


Deelname aan de wedstrijd is volledig gratis.
 

Je mag in de periode maximaal 5 werken inzenden.
 

Om mee te doen aan de wedstrijd moet je de onderstaande stappen volgen:

  1. Volg de Winsor & Newton-pagina op sociale netwerken (Facebook of Instagram, afhankelijk van het sociale netwerk waarop je kiest om deel te nemen).

  2. Post een foto van je werk (of meerdere als je met meerdere werken wilt meedingen, maximaal 5) op je sociale netwerk, met vermelding van de gebruikte kleuren. Om er zeker van te zijn dat je werk in aanmerking wordt genomen, kun je het per e-mail sturen naar nl@winsornewton.com

  3. Gebruik de hashtags #WinsorandNewton #WNEdition2024 #Contestnetherlands2024 en vergeet niet het Winsor & Newton account te vermelden (Facebook: @winsor & newton / Instagram: @winsorandnewton).


NB: Zorg er na het publiceren van je werk voor dat je Instagram- of Facebook-profiel is geactiveerd in de openbare modus, zodat de juryleden je inzending kunnen identificeren.
 

Deadline:

Deelname aan de Wedstrijd staat open van 15 april tot en met 30 juni 2024 (23:59 uur).
 

De winnaars en deelnemers aan de wedstrijd geven toestemming om hun werken en namen te delen op de websites en sociale netwerken van de organisatie, waarbij alle intellectuele eigendomsrechten bij de kunstenaars blijven.
 

De winnende werken blijven eigendom van de auteurs en mogen niet worden overgedragen aan de wedstrijdorganisatie.


BEOORDELINGSCRITERIA EN SELECTIE VAN WINNAARS

 

Een gekwalificeerde jury, bestaande uit het Winsor & Newton team en kunstenaars die met het merk werken, zal 3 winnende werken selecteren. De juryleden zullen werken selecteren die het meest creatieve of suggestieve gebruik van aquarelverf hebben gemaakt. Zij zullen de werken beoordelen aan de hand van de volgende criteria:

  • Kwaliteit

  • Originaliteit

  • Stijl

  • Creatief en technisch gebruik van de kleuren in het kleurenpalet van de «Edition 2024»

De beslissing van de jury is definitief.
 

PRIJZEN


De auteurs van de 3 winnende werken die door de jury worden geselecteerd, winnen een groot assortiment kleuren, penselen en papier uit het Professional Watercolour assortiment:


Eerste prijs: een assortiment ter waarde van 700 euro.
Tweede prijs: een set ter waarde van 500 euro.
Derde prijs: een set ter waarde van 300 euro.

 

1 speciale winnaar wordt gekozen uit alle winnaars in de Europese landen die deelnemen aan de wedstrijd en ontvangt een Series 7-penseel gepersonaliseerd met zijn of haar naam.
 

NB: De prijzen zijn niet overdraagbaar en kunnen niet worden ingewisseld voor contant geld.
 

BEKENDMAKING VAN DE WINNAARS
 

De beslissing van de jury wordt op 15 juli 2024 bekendgemaakt via de volgende kanalen
 

• De webpagina van de wedstrijd
• De Facebookpagina van Winsor&Newton
• Voor de winnaars: via e-mail en/of sociale netwerken

 

ACCEPTATIE EN GEGEVENSBESCHERMING
 

Registratie en deelname aan de Wedstrijd impliceren acceptatie van deze algemene voorwaarden. Je kunt al je vragen met betrekking tot de Prijsvraag sturen naar het volgende adres:

nl@winsornewton.com

bottom of page