top of page
Urban sketching workshop op locatie met Julia Henze in Leiden, Zuid-Holland, Nederland
Urban sketching workshop op locatie met Julia Henze in Leiden, Zuid-Holland, Nederland
Urban sketching workshop op locatie met Julia Henze in Leiden, Zuid-Holland, Nederland

Workshop: Urban Sketching in Leiden.
Zondag, 11 augustus 14.00-17.00 uur

PRIJS: €65,- 

ADRES: Leiden (rondom Pieterskerk)

AANTAL PLEKKEN: 8

Deze workshop vindt plaats in het centrum van Leiden. Er is zo veel te zien en te tekenen. Het kan nogal overweldigend zijn, zeker voor een beginner. Misschien word je dan onzeker en vind je het moeilijk om te beginnen. Maar stel je voor dat je op locatie komt en meteen vol passie en inspiratie aan de slag gaat. Ik weet zeker dat het kan, want dat is wat ik altijd heb als ik buiten ga schetsen. Tijdens deze workshop ga ik je ook leren hoe je volgende keer vol zelfvertrouwen aan de slag kunt.

Ik laat je zien hoe je het beste kunt beginnen, wat je wel en niet moet tekenen, hoe je een goede compositie maakt en hoe je snel kunt tekenen op locatie. Ook leer ik je hoe je kleur en details kunt toevoegen om je schets mooi en sprekend te maken.

 

We beginnen met een warming-up om je te helpen losser en sneller te schetsen. Vervolgens begeleid ik je stap voor stap bij het opbouwen van je schets, zodat je uiteindelijk een mooi plaatje krijgt waar je trots op kunt zijn.

En dat is nog niet alles! Tijdens de workshop geef ik je veel tips en tricks om je schetstechnieken te verbeteren en om je te inspireren om creatiever te denken.

Deze workshop is niet alleen een kans om je tekenvaardigheden te verbeteren, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten en je te laten inspireren door anderen. Schrijf je nu in voor deze workshop en ontdek hoe je zelfstandig mooie en sprekende schetsen op locatie kunt maken.

 

Ik kijk er naar uit om samen te schetsen en er een leuke, leerzame en creatieve ervaring van te maken!

P.S. Een paar dagen van tevoren stuur ik je een bericht met de exacte locatie (afhankelijk van het weer en activiteiten in de stad), maar ga ervan uit dat het in de buurt van de Pieterskerk zal zijn.

MATERIALEN:

  • set aquarel;

  • aquarel papier of je favoriete schetsboek (100% katoen zou het beste resultaat oplever);

  • schetspapier

  • fineliners (0.3-0.5 mm en 1.0 mm);

  • 3 ronde aquarelpenselen (klein - nr. 2-3, medium - nr. 7-8, groot - nr. 10-12);

  • evt. witte pen (acryl of gel);

  • een paar kleurpotloden (felle kleuren);

  • potlood en gum.

  • waterbakje

  • krukje of een vouwstoel waar je op kunt zitten

REVIEWS

Liesbeth van der Burgh

Op de heetste dag van het jaar in Rotterdam een inspirerende workshop Urban sketching gevolgd. Met een clubje van 8 schetsers in de schaduw van de Markthal lekker zitten tekenen en waterverven. Julia gaf veel bruikbare en voor mij zelfs life changing tips, waarmee het lukte om snel en losjes te werken en ook datgene op mijn tekening te krijgen wat ik van plan was; meestal kom ik in ruimtenood en blijkt mijn papier te klein. Het lukte nu zelfs om twee tekeningen te maken in de tijd waarin ik er normaal niet eens een af krijg. Ik kan deze workshop dan ook van harte aanraden, zeker als je op zoek bent naar een lossere stijl en snellere manier van werken.!

Carla Verdel

Heb gisteren-als beginner-mijn eerste workshop "urban sketching" onder leiding van Julia Henze meegemaakt.
Gelukkig was het droog en redelijk zonnig voor de buitenles in het mooie Bergschenhoek.
Julia gaf ons deskundig en geduldig🙂 aanwijzingen en tips wat betreft matriaalgebruik, onderwerpen, perspectief, kleurgebruik enz.
We waren met een kleine groep en dus was er voldoende aandscht voor iedereen.
Het was heel leerzaam & gezellig, Julia.
Tot een volgende keer..

Jaap Dudok

Afgelopen zondag voor de 4e maal een workshop gevolgd bij Julia. De eerste 2 waren in haar prachtige atelier, de laatste 2 buiten. Echt geweldig om te doen, Julia geeft heel goed tekst en uitleg. Ze heeft zelfs een lijst naar me gemaild om te zorgen dat ik de juiste materialen kon kopen! Dat ze goed is blijkt wel uit het feit dat de cursisten uit hele land afreizen naar haar!

Annemarie

If Last sunday I was in Rotterdam with Julia Henze for the workshop Urban Sketching in the beautiful city of Rotterdam. We learned not to be afraid of just sitting on the sidewalk in front of the Markhal, just doe out thing. We learned about thumbnails, (for me with a little advantage beacause I’m a Brave Brusher), how to look for the best composition and the best colors. And lots of suggestions of everything. And how to finish the sketch with pencils. I had a great day!
bottom of page