top of page
Urban-sketching-Drawing-on-location-Julia-Henze-9.jpg
Urban-sketching-Drawing-on-location-Julia-Henze-Portrait-2.jpg

Workshop: Urban Sketching
Zondag, 21 mei 14.00-17.00 uur

PRIJS: €65,- exclusief materialen

ADRES: De Vlashoeck 17 | Bergschenhoek (navigeren naar Beethovenlaan 3)

AANTAL PLEKKEN:

PARKEREN: gratis

Eindelijk een workshop buiten! Ik weet dat het niet makkelijk is om voor het eerst zelfstandig buiten te gaan tekenen en daarom wil ik je begeleiden en laten zien dat het erg leuk en fijn kan zijn. Tijdens deze workshop leer ik je alles over tekenen buiten de deur. Handig als je straks op vakantie gaat en je schetsboekje mee wil nemen om de mooie omgeving vast te leggen.

Ik laat je zien hoe je het beste kunt beginnen, wat je wel en niet moet tekenen, hoe je een goede compositie maakt en hoe je snel kunt tekenen op locatie. Ook leer ik je hoe je kleur en details kunt toevoegen om je schets mooi en sprekend te maken.

We beginnen met een warming-up om je te helpen losser en sneller te schetsen. Vervolgens begeleid ik je stap voor stap bij het opbouwen van je schets, zodat je uiteindelijk een mooi plaatje krijgt waar je trots op kan zijn.

 

En dat is nog niet alles! Tijdens de workshop geef ik je veel tips en tricks om je schetstechnieken te verbeteren en om je te inspireren om creatiever te denken. 

 

Deze workshop is niet alleen een kans om je tekenvaardigheden te verbeteren, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten en je te laten inspireren door anderen. Schrijf je dan nu in voor deze workshop en ontdek hoe je zelfstandig mooie en sprekende schetsen op locatie kunt maken.

 

Ik kijk er naar uit om samen te schetsen en er een leuke, leerzame en creatieve ervaring van te maken!

P.S. We verzamelen in mijn studio in Bergschenhoek en gaan in de omgeving tekenen. Vergeet niet om water mee te nemen, zowel voor je aquarel als om te drinken.

MATERIALEN:

  • set aquarel;

  • aquarel papier of je favoriete schetsboek (100% katoen zou het beste resultaat oplever);

  • schetspapier

  • fineliners (0.3-0.5 mm en 1.0 mm);

  • 3 ronde aquarelpenselen (klein - nr. 2-3, medium - nr. 7-8, groot - nr. 10-12);

  • evt. witte pen (acryl of gel);

  • een paar kleurpotloden (felle kleuren);

  • potlood en gum.

  • waterbakje

TESTIMONIALS

Jacqueline van Vugt

Een leuke en gezellige gouache workshop gevolgd bij Julia in haar atelier. Ze legt de stappen goed uit. Ook het gebruik en mengen van de kleuren. Ze houdt rekening met het niveau van de cursist. Daardoor met een mooi resultaat naar huis!

@jacquelinevugt

Fairouz Nasr

Julia nam ons stap voor stap mee in het gebruik van materialen. Dankzij haar enthousiasme en advies durfde ik diepere kleuren en contrasten te maken. Een erg leuke en nuttige workshop om vrolijke en kleurrijke tekeningen te leren maken.

@fairouz_nasr

Maaike

Best workshop I’ve been to! It was amazing learning so much about using gouache, especially the tips about color combinations and adding shadows. It was so calming and while we got lots of advise and tips, we were also encouraged to really do our own thing. Loved every minute of it! 💕
@journal.to.go

Mike Chan

If anyone has doubts whether or not to join a workshop with Julia please don't hesitate. Her contagious enthusiasm is guarantee for a great learning experience. My brain still hurts from all the news it had to absorb. 💯
bottom of page