top of page
Sketchbook-lettering-Julia-Henze-workshop-3.JPG
Sketchbook-lettering-Julia-Henze-workshop-1.JPG
Sketchbook-lettering-Julia-Henze-workshop-2.JPG
Sketchbook-lettering-Julia-Henze-workshop-4.JPG
Lettering-in-je-schetsbook-Julia-Henze workshop.jpeg

Workshop: Sketchbook Lettering

Zondag, 18 februari 14.00-17.00 uur

PRIJS: €65,- 

ADRES: De Vlashoeck 17 | Bergschenhoek (navigeren naar Beethovenlaan 3)

AANTAL PLEKKEN: 7

PARKEREN: gratis

Probeer je vaker een tekst toe te voegen aan je schets maar ziet er niet geweldig uit? Ik kan je helpen om de tekst een onderdeel te maken van je pagina zodat je visuele verhaal op de leukst mogelijke manier kan aanvullen. 

Een schets in je schetsboek vertelt meestal al een verhaal, maar soms wil je daar ook een korte tekst aan toevoegen. Het kan de plaats en de datum zijn, de naam van de sketchcrawl of andere informatie die je graag wilt vermelden. Een tekst kan visueel een grote verrijking zijn voor je schets, maar het is ook belangrijk dat het niet je tekening verpest.

 

Tijdens deze workshop laat ik je een aantal lettering technieken zien waarmee je vrijwel altijd een mooi resultaat kunt behalen, zonder bang te hoeven zijn dat je tekening zal mislukken.

In deze workshop leer je:

  • Basisprincipes van handlettering;

  • Handlettering technieken;

  • Hoe je een mooie compositie creëert;

  • Verschillende letterstijlen en handige trucjes;

  • Hoe je inspiratie kunt opdoen en je eigen stijl kunt ontwikkelen.

* Deze workshop is langer en meer uitgebreid dan de workshop die ik in Utrecht heb gegeven tijdens de National Sketch Day.

Tijdens de workshop krijg je veel tips en tricks die je gaan helpen om je schetsbookpagina's tot prachtige kunstwerkjes om te toveren. 

 

Er is een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij.

MATERIALEN:

 

  • Potlood, gum; 

  • Fineliners: twee verschillende diktes naar keuze;

  • Aquarel, markers of kleurpotloden naar keuze;

  • Sketchbook of sketchpapier dat geschikt is voor de gekozen kleurmaterialen.

TESTIMONIALS

Jacqueline van Vugt

Een leuke en gezellige gouache workshop gevolgd bij Julia in haar atelier. Ze legt de stappen goed uit. Ook het gebruik en mengen van de kleuren. Ze houdt rekening met het niveau van de cursist. Daardoor met een mooi resultaat naar huis!

@jacquelinevugt

Fairouz Nasr

Julia nam ons stap voor stap mee in het gebruik van materialen. Dankzij haar enthousiasme en advies durfde ik diepere kleuren en contrasten te maken. Een erg leuke en nuttige workshop om vrolijke en kleurrijke tekeningen te leren maken.

@fairouz_nasr

Maaike

Best workshop I’ve been to! It was amazing learning so much about using gouache, especially the tips about color combinations and adding shadows. It was so calming and while we got lots of advise and tips, we were also encouraged to really do our own thing. Loved every minute of it! 💕
@journal.to.go

Mike Chan

If anyone has doubts whether or not to join a workshop with Julia please don't hesitate. Her contagious enthusiasm is guarantee for a great learning experience. My brain still hurts from all the news it had to absorb. 💯
bottom of page