top of page
Cursus-Perspectief-in-Urban-Sketching-met-Julia-Henze-Rotterdam-3.jpeg
Cursus-Perspectief-in-Urban-Sketching-met-Julia-Henze-Rotterdam-4.JPG
Cursus-Perspectief-in-Urban-Sketching-met-Julia-Henze-Rotterdam-5.JPG
Cursus-Perspectief-in-Urban-Sketching-met-Julia-Henze-Rotterdam-2.jpeg

Basiscursus: Perspectief voor beginners

Zondag, 15 september 14.00-16.30 uur
Zondag, 22 september
 14.00-16.30 uur

PRIJS: €120,- 

ADRES: De Vlashoeck 17 | Bergschenhoek (navigeren naar Beethovenlaan 3)

AANTAL PLEKKEN: 7

PARKEREN: gratis

Zijn je schetsen vaak plat en missen ze diepte door een gebrek aan perspectief? Wil je leren hoe je jouw tekeningen levendiger en realistischer kunt maken? Of probeer je al lang perspectief to te voegen aan je schetsen maar lijkt er altijd iets mis te gaan? Dan is deze workshop speciaal voor jou ontwikkeld.

Deze workshop gaat je alles leren wat je moet weten over perspectieftekenen:

De Basis: Ik leer je het verschil te zien tussen verschillende soorten perspectief, zodat je ze kunt onderscheiden en nooit meer verkeerd toepast - een van de belangrijkste redenen waarom beginners vaak fouten maken met perspectief. Ik neem je mee door de basisprincipes zoals het verdwijnpunt, de horizonlijn en hulplijnen. Je zult begrijpen hoe deze samenwerken om diepte in je tekeningen te brengen.

 

Praktische Stappen: We gaan stap voor stap door het tekenen in zowel 1-punt als 2-punt perspectief. Ik laat je zien hoe je diepte creëert, zowel binnen als buiten.

 

Lekker Oefenen: We gaan aan de slag met leuke oefeningen om je tekenvaardigheden te verbeteren. Denk aan het tekenen van een kamer of straat. 

Feedback en Verbetering: Ik geef je feedback op je oefeningen en suggesties om je te helpen groeien.

Deze cursus is heel goed geschikt voor beginners. Het bestaat uit twee delen van elk 2,5 uur en is ontworpen om je een solide basis te geven in perspectieftekenen. We gaan veel oefenen en je krijgt veel tips en tricks. En, natuurlijk, is er genoeg ruimte voor al je vragen over perspectief en hoe tekenvaardigheid verder kunt ontwikkelen.

Om ervoor te zorgen dat ik iedereen optimaal kan begeleiden, houd ik de groepen klein. Er is dus een beperkt aantal plekken beschikbaar (slechts 7 deelnemers). Wees er snel bij om jouw plekje te bemachtigen!

MATERIALEN:

  • potlood en gum

  • schetspapier

Weet je niet zeker of deze workshop geschikt is voor jou of heb je andere vragen, stuur mij dan a.u.b. een berichtje 

Bedankt voor je bericht!

Waarom kiezen voor een offline cursus in mijn studio?
 

Bij mij in de studio krijg je niet alleen de kans om te leren, maar ook om te groeien en te bloeien als tekenaar! Terwijl online cursussen handig zijn, biedt een offline cursus in mijn studio een unieke ervaring waarbij je persoonlijke begeleiding ontvangt. Ik kan je direct helpen met feedback en tips terwijl je tekent, waardoor je sneller vooruitgang boekt en je meer zelfvertrouwen krijgt. 

 

Bij het tekenen van perspectief zie ik vaak dat studenten het concept over het algemeen begrijpen, maar het moeilijk vinden om het correct toe te passen in hun schetsen omdat perspectief in de praktijk vaak ingewikkelder blijkt te zijn dan wat in online cursussen wordt uitgelegd. In mijn offline cursus hebben we de mogelijkheid om verschillende voorbeelden te bekijken, gezamenlijk te bespreken en uit te proberen, zodat iedereen het goed begrijpt en met vertrouwen perspectief kan toepassen in hun eigen schetsen

Daarnaast is er niets zoals de energie die ontstaat wanneer je samen met andere enthousiaste tekenaars in dezelfde ruimte werkt. Het delen van ideeën, het zien van elkaars werk en het elkaar motiveren om te groeien zijn allemaal waardevolle aspecten van mijn offline cursussen. Bovendien creëert het kleine klasformaat een intieme en ondersteunende leeromgeving, waar je al je vragen kunt stellen en waar ik persoonlijk kan zorgen dat je jouw tekenvaardigheden naar een hoger niveau tilt.

 

Dus, als je op zoek bent naar een inspirerende en interactieve leerervaring waarbij je niet alleen nieuwe technieken leert, maar ook een passie deelt met mede-tekenaars, dan is mijn offline cursus in de studio de perfecte keuze voor jou!

REVIEWS

Jaap Dudok

Om onze verftechniek bij te spijkeren, heeft Julia daar speciaal een workshop voor opgezet, verdeeld over 2 lessen. Deze heb ik allebei gevolgd en was heel leerzaam!!! Julia had zelfs speciaal een 2e workshop ingepland voor diegene die de eerste keer niet konden."

Mariska

Ik heb bij Julia de minicursus aquarel voor beginners gevolgd. Deze bestond uit twee middagen. Ik deze cursus legt Julia heel duidelijk uit hoe je kleuren mooi over kan laten lopen. Hoe je schaduwen aan kan brengen en verschillende technieken van het aquarel schilderen. Ook heb ik een lijst ontvangen van Julia van alle materialen die je het beste kan aanschaffen. Julia heeft aandacht voor al haar cursisten of je nu net begint of al wat langer met aquarel verft. Ik vond het erg leuk en leerzaam en kom zeker nog een keer terug voor een andere workshop. Dank je wel Julia."

Babs

Great workshops given by an experienced, enthusiastic and talented teacher, Julia!

With great enthusiasm, she takes you through the steps to master all skills properly. She explains it until you understand it, as often as you need! When she talks and explains, her enthusiasm radiates and you can see that she enjoys what she does. A pleasure to participate in her workshops! I have been to her Blue Ink Studio several times now, all the way from Malden near Nijmegen. And I think it's worth drive!
For me, nothing beats a non-digital workshop!

Franka

De workshops van Julia hebben mij echt een stap verder geholpen om het aquarellen goed onder de knie te krijgen! Na al een tijdje zelf te hebben geprobeerd met behulp van filmpjes e.d. is zo een middag waarin je vragen kan stellen en Julia ziet wat je doet heel behulpzaam om een stap in je ontwikkeling te zetten! Echt een aanrader!

* Heb je geen eigen materialen, maar wil je wel graag meedoen, dan kan dat voor een meerprijs (totaal €145,-). 

bottom of page