top of page
Basis Cursus aquarel voor beginners met Julia Henze in Bergschenhoek, omgeving Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland. Kleurkaarten
Basis Cursus aquarel voor beginners met Julia Henze in Bergschenhoek, omgeving Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland. Workshop met wassingen en schaduwen
Basis Cursus aquarel voor beginners met Julia Henze in Bergschenhoek, omgeving Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland. Workshop met landschappen
Basis Cursus aquarel voor beginners met Julia Henze in Bergschenhoek, omgeving Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland. Hoe herstel ik mijn fouten

Basiscursus: Aquarel voor beginners

Zondag, 13 oktober 14.00-16.30 uur
Zondag, 20 oktober
 14.00-16.30 uur

PRIJS: €120,- 

ADRES: De Vlashoeck 17 | Bergschenhoek (navigeren naar Beethovenlaan 3) - omgeving Rotterdam

AANTAL PLEKKEN: 7

PARKEREN: gratis

Zijn je schetsen flets en saai door het gebrek aan levendige kleuren, diepte en contrast? Wil je weten hoe het anders kan? Ik begrijp het volkomen, en daarom heb ik deze workshop ontwikkeld.

Aquarel is een geliefd medium onder beginners. Voor velen is dit het eerste materiaal waarmee ze hun artistieke reis beginnen, maar makkelijk is het zeker niet en het verkrijgen van verbluffende resultaten vereist begrip en oefening. Na twee succesvolle mini cursussen vorig jaar, waar ik buitengewoon positieve reacties heb ontvangen, ben ik ervan overtuigd dat ik je kan helpen deze vaardigheid te beheersen. Daarom nodig ik je uit om deel te nemen aan deze leuke, praktijkgerichte workshop, waarin je de basisprincipes van aquarel gaat leren en oefenen.

In deze cursus leer je:

 • Welke materialen en tools essentieel zijn voor aquarel;

 • Wat de belangrijkste eigenschappen van aquarelverf zijn en hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken;

 • Hoe je een eigen bruikbare kleurenkaart creëert;

 • Hoe je grip krijgt op de juiste verhouding tussen pigment en water voor mooie resultaten;

 • Hoe je je fouten met aquarel herstelt;

 • Hoe je mooie losse wassingen maakt en "bloemkolen" vermijdt;

 • Diverse technieken zoals nat-in-nat en nat-op-droog schilderen;

 • Hoe je op de juiste manier met lagen werkt;

 • Welke kleuren je voor schaduwen gebruikt en hoe je ze aanbrengt;

 • Hoe je ervoor zorgt dat je aquarel mooi en expressief is;

 • En uiteindelijk gaan we een kleine landschap aquarel maken.

Deze praktische cursus bestaat uit 2 sessies van 2,5 uur en is ontworpen om je een solide basis te geven in de wereld van aquarel. We gaan veel oefenen en je krijgt veel tips en tricks. En, natuurlijk, is er genoeg ruimte voor al je vragen over aquarel en hoe je het het beste kunt gebruiken en je vaardigheid verder kunt ontwikkelen.

Er is een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf je snel in en ontdek hoe geweldig aquarel kan zijn als je het op de juiste manier weet te gebruiken. 

* Alle materialen worden verzorgd met dank aan Winsor & Newton.

Weet je niet zeker of deze workshop geschikt is voor jou of heb je andere vragen, stuur mij dan a.u.b. een berichtje 

Bedankt voor je bericht!

Waarom kiezen voor een offline cursus in mijn studio?
 

Bij mij in de studio krijg je niet alleen de kans om te leren, maar ook om te groeien en te bloeien als tekenaar! Terwijl online cursussen handig zijn, biedt een offline cursus in mijn studio een unieke ervaring waarbij je persoonlijke begeleiding ontvangt. Ik kan je direct helpen met feedback en tips terwijl je tekent, waardoor je sneller vooruitgang boekt en je meer zelfvertrouwen krijgt. Vooral bij aquarel zie ik vaak mensen die hun penseel en verf verkeerd gebruiken, te veel of te weinig water toevoegen waardoor hun werk er niet zo mooi uitkomt te zien, of andere foutjes maken die we samen gemakkelijk kunnen ontdekken en verhelpen. Met mijn persoonlijke begeleiding zul je snel merken dat je aquarellen aanzienlijk verbeteren.

Daarnaast is er niets zoals de energie die ontstaat wanneer je samen met andere enthousiaste tekenaars in dezelfde ruimte werkt. Het delen van ideeën, het zien van elkaars werk en het elkaar motiveren om te groeien zijn allemaal waardevolle aspecten van mijn offline cursussen. Bovendien creëert het kleine klasformaat een intieme en ondersteunende leeromgeving, waar je al je vragen kunt stellen en waar ik persoonlijk kan zorgen dat je jouw tekenvaardigheden naar een hoger niveau tilt.

 

Dus, als je op zoek bent naar een inspirerende en interactieve leerervaring waarbij je niet alleen nieuwe technieken leert, maar ook een passie deelt met mede-tekenaars, dan is mijn offline cursus in de studio de perfecte keuze voor jou!

REVIEWS

Jaap Dudok

Om onze verftechniek bij te spijkeren, heeft Julia daar speciaal een workshop voor opgezet, verdeeld over 2 lessen. Deze heb ik allebei gevolgd en was heel leerzaam!!! Julia had zelfs speciaal een 2e workshop ingepland voor diegene die de eerste keer niet konden."

Mariska

Ik heb bij Julia de minicursus aquarel voor beginners gevolgd. Deze bestond uit twee middagen. Ik deze cursus legt Julia heel duidelijk uit hoe je kleuren mooi over kan laten lopen. Hoe je schaduwen aan kan brengen en verschillende technieken van het aquarel schilderen. Ook heb ik een lijst ontvangen van Julia van alle materialen die je het beste kan aanschaffen. Julia heeft aandacht voor al haar cursisten of je nu net begint of al wat langer met aquarel verft. Ik vond het erg leuk en leerzaam en kom zeker nog een keer terug voor een andere workshop. Dank je wel Julia."

Babs

Great workshops given by an experienced, enthusiastic and talented teacher, Julia!

With great enthusiasm, she takes you through the steps to master all skills properly. She explains it until you understand it, as often as you need! When she talks and explains, her enthusiasm radiates and you can see that she enjoys what she does. A pleasure to participate in her workshops! I have been to her Blue Ink Studio several times now, all the way from Malden near Nijmegen. And I think it's worth drive!
For me, nothing beats a non-digital workshop!

Franka

De workshops van Julia hebben mij echt een stap verder geholpen om het aquarellen goed onder de knie te krijgen! Na al een tijdje zelf te hebben geprobeerd met behulp van filmpjes e.d. is zo een middag waarin je vragen kan stellen en Julia ziet wat je doet heel behulpzaam om een stap in je ontwikkeling te zetten! Echt een aanrader!
bottom of page